Frankix - om musik og edb

Mail til Frankix

Forsiden  ●  Ord om musik  ●  Musiklinks  ●  FolkPhotos  ●  "Tønder"

Billeder fra en lille Sightseeing lørdag d. 12 juni 2004
Se flere billeder her

På vej til Cape Coast, 150 km vest for Accra var der et færdselsuheld på den bulede hovedvej, så vi måtte en omvej gennem en stor slumby. En alm gammel Toyota kan faktisk køre gennem den vej man ser her.
Inden vi fik lov til at køre helt igennem måtte der betales vejafgift til et par driftige fyre der havde laver en vejspærring.
Der er ca 20% muslimer i Ghana. Så ud over mindst hundrede forskellige kristne samfund med hver deres retning og hver deres kirker, er der minimoskeer overalt. I det fjerne kan du se sådan en i slumkvarteret.
På mit hotel fandt jeg ud at skuret omme bagved osse var en kirke. Jeg blev vækket af et større orkester søndag morgen.
Der er gadeforretninger overalt. Hvis du har en trillebør med plads til et eller andet, har du også en forretning. Læg mærke til bilerne i baggrunden. De fleste er gamle og skramlede. Mange med tyske nationalitetsmærker på. Jeg vil tro at 60% af alle biler er taxier. Det er normalt gamle Peugeot'er eller Opel Kadett af første ombæring.
I Cape Cost er det gamle fort Karolusberg lavet til nationalmuseum. Det er mig himself der står ved en gammel kanon. Fortet blev oprindeligt bygget af svenskerne, erobret af danskerne, og til sidst solgt til englænderne.
Den dag jeg var på rundvisning var der en del sorte amerikanere med på turen. Det var bestemt ikke en særlig god oplevelse for dem at se de gamle slavehuller.
Tæt ved fortet ligger et fiskerleje med masser af liv, skrigende unger og boder med al mulig mad fra havet.
Og her bøder fiskerne deres garn efter veloverstået fangst.
Nogle fiskere renser deres fangst neden for fortet
Endnu en vue over Cape Coast.
Og hvis du er i tvivl: dette er Atlanterhavet!
Nogle af boderne i Cape Coast set oppefra.
Almindeligt gadeliv.
Hende her kunbne jeg ikke stå for -- hendes mor er på næste billede.
Min chauffør, Clement, købte Kinkey på vejen. Det er en slagt kogt majsvælling der nærmest føles som stiv budding. Det bruges til at blive dyppet i diverse supper.
Det er nemt at blive millionær i Ghana. Her er den nette sum af 1,8 millioner CEDI = ca 1.500 danske. Man kan klare sig for ca. 100.000 eller lidt mere om dagen hvis man er meeget sparsommelig turist.