Frankix - om musik og edb

Mail til Frankix

Forsiden  ●  Ord om musik  ●  Musiklinks  ●  FolkPhotos  ●  "Tønder"

Glasgow januar 2006 - billeder fra EPICT turen

Billeder fra arbejdstur i Glasgow  hvor UNI-C uddanner vejledere til det Pædagogiske IT-kørekort i UK. Det foregår i Glasgow, der nok ikke er den by man skriver mest hjem om. Heldigvis var der også Celtic Connections folk festival med masser af koncerter rundt omkring i byen.
 

Det første vejlederhold i UK

Dette er nok det bedste hold vi endnu har haft - yderst kvalificerede, meget erfarne og med stort mod på at komme i gang.

Peter fra Rio de Janeiro og Suzie i en eftertænksom stund.

Margareth er projektleder herovre. Hvis der er nogen der har styr på sagerne er det hende, og hun ser endda ud til at være i stand til at tjene penge på projektet senere hen.

Celtic Connections

I Glasgow er der i disse dage den store folkemusikfestival "Celtic Connections". Sidste uge var der koncerter med bl.a. Steeleye Span og Fairport. I denne uge bl.a. med Kate Rusby, Bellowhead, Eivør og Richard Thopmpson. 


Richard Thompson spillede i Glasgow Royal Concert Hall med Danny Thomson på bas. RT var i sjældent godt humør, og brillerede virkeligt med et sæt (!) på over to timer. Han hev endda en del gamle numre fra bag-bag-kataloget frem såsom "Crazy Man Michael" og "Meet on the Ledge". Ellers lå hovedvægten på nyere ting, som den seneste CD "Front Parlour Ballads".

I den store koncertsal er der plads til over 2000 mennesker. Herlig koncert!

Burn's night og den herlige Haggis

Den 26. januar fejrer alle skotter deres nationaldag på deres berømte digters fødselsdag. Her synger man sit hjemlands vemodige sange, spiser hønsekødsuppe og ikke mindst: spiser Haggis. Her ser I hvorledes jeg glæder mig, og ikke mindst min kollega Ulla med en dejlig fyldt tallerken.

Ud over Haggissen, der blev serveret i fåremave (uuuhhhm!), var der kartoffelmos og kålrabimos til. Desværre brød Ulla sig ikke helt om maden (se levningerne på hendes tallerken) - humøret fik osse et skud fra boven, og for fremtiden er hun konverteret til vegetar!

Bellowhead og Lau

Lau var opvarmningsorkester - og hvilken overraskelse. Smittende energi og glimrende musikere i en traditionel folkemusikramme.
Bellowhead er Spiers og Bodens "bigband". Traditionel engelsk folkemusik iblandet lidt musichall og Tom Waits. Bandet består af en blanding af strengeinstrumenter (og Johns concertina) af fire blæsere og en rytmemand, der mest af alt minder om The Muppet Show. Virkelig god koncert! Tønder: Vågn op!
Her ser i Bellowheads blæsersektion. Læg mærke til Sousaphonen til højre. Han var på fast arbejde hele aftenen.

Hvis I vil høre og se et nummer er der en Flash-ting her af en 12-årig gut: http://www.squeezy.fsnet.co.uk/spiers_boden/ (Prickle-eye Bush), men uden alle blæserne.

 

Hit Counter