Frankix - om musik og edb

Mail til Frankix

Forsiden  ●  Ord om musik  ●  Musiklinks  ●  FolkPhotos  ●  "Tønder"

 

Oozak – hvad er nu det?

Dansk Sang 1, 2005

Webwalkeren er atter på tur

Miserable Melodies

http://www.miserablemelodies.com
Kan du lide Pat Boone synge ”Smoke on the Water” eller vil du bare høre nogle af de berømte Florence Foster-Jenkins ting, skal du lytte til eksemplerne på Miserable Melodies. Her er en meget stor samling af musik, som nogle ikke mener er af heltgod kvalitet. Du kan endda selv være med til at stemme på de herlige sager. Sørg dog for at du kan skrue hurtigt ned for lyden, da noget af musikken kan give alvorlige traumer!

Pop meets classic

http://www.allegro.philharmonic.me.uk/
Det har altid været sjovt at finde musik der helt tydeligt er inspireret af andre, eller måske er blevet direkte kopieret eller plagieret. Både Phil Collins og George Harrson har, måtte betale betydelige beløb fordi de er gået langt over stregen.

Dette websted har samlet en masse sjove eksempler på fænomenet, nogle mere tydelige end andre. Alle eksempler er med beskrivelser og lydprøver på tyveriet og originalen så du selv kan sammenligne fænomenet.

The Ukulele Orchestra of Great Britain

http://www.ukuleleorchestra.com
Stik den Danmark! Her har englænderne absolut noget som vi ikke har. Et ukuleleorkester med egen hjemmeside og med egen seriøs tourplan! De har endda lavet en cd med titlen ”The Secret of Life” der kan købes i rigtige pladebutikker. Orkesteret kan ikke være helt ueffent, da det har jobs på flere store festivaler som Copredy og Edenburg. Desværre mangler hele delen med audio og video på siden, men de har lovet (pr. mail) at det er på plads når dette læses, så det kan du sikkert glæde dig til.

Brudda Bu's Ukulele Heaven

http://www.geocities.com/~ukulele/
Måske man burde tage dette instrument lidt mere alvorligt end mange gør. Selv har jeg undervist i det engang i forhistorisk tid, men der er mange gode historier som man burde kende. Brudda har (på engelsk) samlet en masse information om instrumentet der ind imellem er temmelig interessant, der er fx andre folk end Tiny Tim og Peter Sellers der er kendte for at have udgivet plader med instrumentet. Og vidste du at de findes i mange størrelse lige fra sopranukuleler til baritonukuleler? Man kan endda købe et sæt med indbygget mikrofon og tilhørende forstærker, der er noget mere handy end et tilsvarende med guitar, hvis man nu skulle forøge den slunkne indtægt ved at spille i metroen efter arbejdstid.

Webtones Music

http://www.instantroyaltyfreemusic.com
Musik der er royaltyfrit er der ikke så meget af. Her er et websted hvor du kan hente (og købe) musik som du kan bruge løs af når du har hentet det. Dvs. at det ikke er gratis, men de rettigheder der er (så vidt jeg kan se) giver en mulighed for at bruge musikken i forbindelse med fx multimediearbejde, teaterstykker etc. uden at skulle betale ekstra for det. Stedet er forbilledligt opbygget med gode navigations- og søgemuligheder. Desuden kan alle filer høre i deres fulde længde før evt. køb. Det eneste man ikke har tænkt på er, at det er nemt at optage musikken med fx Audacity mens man afspiller den, hvilket kan give problemer med rettighederne.

Oozak

http://oozak.caseyporn.com/
Læs hjemmesidens titel bagfra og du vil få titlen på et velkendt instrument. I udlandet er der åbenbart rum og tid til alternative musikalske udtryk, og det er netop det denne hjemmeside viser. Udgiveren er dog så venlig at dele sine erfaringer med andre, da der er masser af musikeksempler og endda et kursus så man kan lære at spille på professionelt niveau!  

  

 
 

Hit Counter