Frankix - om musik og edb

Mail til Frankix

Forsiden  ●  Ord om musik  ●  Musiklinks  ●  FolkPhotos  ●  "Tønder"

 

Lyd, lyd og lyd

Webwalkeren Dansk Sang 1, 2007

Wavosaur

http://www.wavosaur.com/

Dette er (endnu) et gratis program til editering af lyde. Det adskiller sig dog fra mange andre ved at have en mere ”professionel” tilgang til indbyggede features end så mange andre på firmamentet. Du får blandt andet ASIO-support, mulighed for at arbejde med flere filer i samme session, mulighed for at resample og understøttelse af VST-plug-ins. De sidste findes der en lang række gratis af, så du med dette program er i stand til at sætte et ret effektivt og fleksibelt system op. Den omfattende dokumentation findes både på engelsk og fransk – det sidste land er oprindelsen for udviklerne.

KVR

http://www.kvraudio.com/

Dette er et (engelsk) sted hvor fokus er langt på plug-ins, virtuelle instrumenter og effekter til dine computerprogrammer. Desuden er der en pæn samling af vejledninger. Ikke alt er gratis, men alt er vurderet, kommenteret og listet, så du kan få et godt indtryk af hvad der findes af muligheder. Desuden kan man også blive klog af at lede i de muligheder man ikke vidste fandtes. Siderne er konstant opdateret, men hvis du skal deltage aktivt i stedets fora skal du registrere dig.

Human Beat Box

http://www.humanbeatbox.com

Dette må være en hver politikers drøm når der tales skolebudgetter. Brug det eleverne har med sig og ikke andet. Spil med dine lemmer og de lyde du ellers kan lave og du har gang i din første beatbox. Webstedet her giver masser af gode idéer og vejledninger til at bruge teknikkerne seriøst, så det er altså ikke bare gas alt sammen. Hvis du vil prøve noget nyt der passer sammen med det der rører sig skal du kigge nærmere på dette sted. Der er en videointro på forsiden hvis du skal bruge en hurtig indføring.

 

Hvis du kan afspille det…

http://www.mp3mymp3.com/

…kan du også indspille det. Dette lille smarte program kan indspille alle de netradiostationer du kan finde som mp3 filer. Det betyder at du selv bestemmer hvornår du vil høre udsendelser, hvad enten du vil sende dem videre til en cd eller til din bærbare musikenhed. Programmet er så enkelt og nemt at bruge såman tror det er løgn. Til gengæld er det udelukkende i stand til at udføre de nødvendige funktioner: at indspille det der kommer ud af din computer.

BBC netradio

http://www.bbc.co.uk/radio/

Prøv evt. noget andet og anderledes end de ellers udmærkede netradiokanaler fra DR. BBC har nogle ganske glimrende tjenester kørende, også med udsendelser fra flere uger tilbage. De sidste får du fat i fra radioafspillervinduet, når du har hentet en udsendelse. Der er glimrende søgemuligheder i det enorme bagkatalog der ligger online. I modsætning til tv-udsendelserne kan alle høre BBC-radio worldwide.

 

 

30 sekunders indføring i filmklassikere

http://www.angryalien.com/

Og nu til noget helt andet. Hører du til den del af menneskeheden der aldrig kan huske de film du har set, eller ikke har set de film alle snakker om, er der her en chance for at indhente det forsømte uden at du skal bruge to laaaannnge timer til hver film. Her kan du gense forkortede udgaver, der har medtaget det absolut væsentlige, og der er alt lige fra Titanic og Fars fede juleferie til Texas Chain Saw Massacre.

 

 

 

 

 
 

Hit Counter