Frankix - om musik og edb

Mail til Frankix

Forsiden  ●  Ord om musik  ●  Musiklinks  ●  FolkPhotos  ●  "Tønder"

 

Logic Fun fra Emagic

”Utroligt meget for pengene”

Dette program er fra det kendte musik-software firma, Emagic. Det er et meget enkelt (i forhold til andre) stykke software at betjene, og vil som sådan kunne bruges både af lærere og elever, helt ned i grundskolens obligatoriske musikundervisning. Samtidig kan det endnu fås til både Mac og Windows styresystemerne, så her er også frit valg på hylderne.

Logic Fun kan styre både MIDI- og audiodata på en gang, hvis computeren ellers har et indbygget lydkort, -og det er der vist ingen der ikke har i dag! Du bliver i stand til at indspille (eller indtaste) musik vi et tilsluttet keyboard, eller du kan indspille audio-data via en tilsluttet mikrofon. Det er også muligt at importere allerede eksisterende data, hvis de ellers er i de gængse formater. Har du brug for at få musikken ud på noder, kan det også lage sig gøre, i hvert fra dine MIDI-spor. Du kan endda få tekst under dine noder, der for øvrigt kommer ud i nydelig udskrift.

Brugerfladen

..er velkendt for de der har arbejdet med lyd og musik. Et båndoptager-transportpanel og et arrangørvindue med grafisk gengivelse i bjælker, der kan zoomes på begge ledder for bedre overblik. Til højre kan man så indstille diverse kanaler og instrumenter. Klikker du på et MIDI-spor kan du her redigere direkte i noder ved at hive med musen, og klikker du på et audio-spor kommer du til en simpel lydeditor hvor du kan redigere de mest simple ting. De enkelte stumper i arrangørvinduet kan selvfølge kopieres og klippe-klistres og flyttes fra spor til spor.

 

Mixeren

Den indbyggede mixer kan klare de mest almindelige funktioner såsom, panorering, lydstyrke og rumklang. I mixeren kan du også skifte MIDI-instrument, hvis der er ændringer du ønsker her.

  

Klaverrullen

Sidst men ikke mindst er der en matrixeditor, der i mange skolesammenhænge har vist sig særdeles nyttig at arbejde med, specielt for der ikke lige er til noder endnu. I vinduet kan du ”tegne” musikken (og benytte viskelæderet bagefter), samt flytte rundt på de toner du har placeret.

Hvad med lyden?

Det eneste du sådan set har brug for at komme i gang, er en rimeligt moderne computer med lydkort og WindowsXP. Dette operativsystem har ”indbygget” en lille synthesizer der minder om Rolands tidligere udgaver af SoundCanvas. Lyden er ikke ligefrem fremragende, men dog brugbar. Et klaver minder om et klaver og en bas lyder af en bas.

Tilbehør

Til programmet følger en moppedreng med af en engelsk manual på 256 sider. Den er særdeles velskrevet og med mange illustrationer, så det ikke skulle være alt for svært at komme i gang. Den ligger som pdf-fil, så du skal selv skrive den ud. Så burde der også være til lidt aften-sofa-læsning.

Prisen?

Man kan sige at man får rigtig meget for pengene i denne pakke, da prisen er 0,- kr (nul kroner). Det eneste du skal gøre er at hente programmet og installere det. Nu er der ikke mange undskyldninger for i det mindste at prøve.

Links til Windows versionerne (et af dem virker normalt)

V. 4.8.1 Til XP mv. som zip-fil:

http://www.tastengott.com/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid=5&Itemid=76

Download Logic Fun Version 4.7  (kun til Windows 98 og ME):

http://www.musikserver.at/content/logicfun/dlogicfun.exe eller

http://www.emagic-mirror.com/pub/logicfun/logicfun.exe

  

 
 

Hit Counter