Frankix - om musik og edb

Mail til Frankix

Forsiden  ●  Ord om musik  ●  Musiklinks  ●  FolkPhotos  ●  "Tønder"

 

Hørelæretræning på dansk

Anmeldelse af Earmaster - Dansk Sang nr. 4, 2006

Dette danskudviklede program er blevet anmeldt i dette blad for en del å siden. Programmet er nu nået op i version fem, og har da også vist sig at være et produkt der er levekraftigt, ikke mindst da det sælges i mange andre lande end Danmark, da vi nok er et alt for lille land til at man kan leve af at sælge et så specialiseret program.

EarMaster er nok ikke særlig folkeskolerelevant på den måde at hørelærer ikke har den største plads i undervisningen her. Derimod kan det være særdeles relevant som træningsværktøj for lærere der enten er ude af ”træning” eller blot har brug for bedre personlige kompetencer fx i forbindelse med arbejde med kor.

Det at arbejde med hørelære på computeren er næsten den perfekte situation. Computeren er netop så tålmodig som du ønsker, den svarer ikke igen og kan tilpasses dine personlige behov inden for emnet. Den perfekte træner!

Earmaster leveres på dansk og med dansk vejledning. Også alle hjælpetekster er på dansk, så det er bare perfektarbejde af udvikleren, Hans Jakobsen fra Egaa.

Installation og betjening

Der var ingen problemer med at få programmet til at køre. Du bliver guidet igennem hvilke lydenheder du vil bruge oh vil du lave dette om, er der nemt at ændre i indstillingerne. Når du først er i gang, er der omfattende on-line hjælp undervejs, så du kommer ikke i tvivl om de enkelte funktioner.

Programmet er bygget op omkring øvelserne, som du vælger fra start når det første skærmbillede popper op. Til mange af øvelserne er der mulighed for at afgive svar via multiple choise. Ellers kan du koble et MIDI-klaviatur til, eller bruge skærmklaviaturet, som også kan vælges fra. Der er desuden indbygget tonegenkendelse via mikrofon. Her kan det anbefales at bruge en rimelig god mikrofon for ordentlig genkendelse.

Undervejs

I programmet har du mulighed for selv at tilpasse alle indstillinger til dit temperament, fx hvor lang tid du får til at svare, hvor mange gentagelser af spørgsmålene du må få osv. Desuden er der mulighed for at se statistikker over dine ”fremskridt”. Desuden kan du eksportere dine resultater via e-mail eller til diskette hvis du ønsker dette. Særdeles fleksibelt.

Er de indbyggede øvelser ikke nok, er der mulighed for at lave sine egne, hvis der er specielle områder der skal gøres mere ved.

Flere versioner

Der findes to versioner af programmet, Pro og School. School versionen har en større administrationsdel, så man kan styre flere brugere via netværk og selvfølgelig følge den enkelte elevs progression fra lærerlog-in. Denne version kan også køres serverbaseret for nemmere styring og vedligehold.

Prøv programmet

Du kan hente en gratis prøveversion på producentens hjemmeside på http://www.earmaster.com. Hvis du har brug for et hørelæretræningsprogram er der ikke så meget at vente på. Earmaster er programmet, og så er det oven i købet dansk.

Info

I Danmark forhandles programmet af Indigo2 (http://www.indigo2.dk). Kontakt Heine og hør mere om priserne der starter omkring kr. 700,-
 

 
 

Hit Counter