Frankix - om musik og edb

Mail til Frankix

Forsiden  ●  Ord om musik  ●  Musiklinks  ●  FolkPhotos  ●  "Tønder"

Tilbage til artikler

En masse MIDI

En anden måde at finde dem på

På mine kurser omkring i landet bliver jeg ofte bedt om anvisninger i at finde MIDI-filer. Jeg har tidligere skrevet om hvordan søgemaskiner kan hjælpe, og har også givet nyttige links, men hvis behovet nu er at blive "inspireret", at finde filer du ikke har tænkt på, er det et vildskud i den tætte tåge blot at søge på MIDI eller lignende.

MP3-Wolf er effektivt søgeredskab for MIDI-filerLad andre gøre arbejdet

De store søgemaskiner er gode til mange ting. Hvis du leder efter ord, kan du altid finde en eller anden relevant oplysning, blot du er dygtig nok, og har den fornødne tid. Søgerobotterne kommer dog aldrig i bund med eftersøgningen, og strukturer ikke altid det fundne særligt godt. Derfor har nogle kløgtige mennesker lavet et program der kan søge fra links til links til links etc. Bare programmet har et sted at starte med fx MIDI-filer, hvor der er henvisninger til andre steder, følger det stien, "opsnapper" listerne over filer, indekserer dem, tjekker at links’ene dur, så du kan downloade direkte.

MP3-Wolf

…hedder programmet. Du kan bl.a. finde det på Tucows (http://www.sunsite.auc.dk/tucows). Som navnet "svagt" antyder kan det finde MP3’er, men disse er ofte af tvivlsom kvalitet. Programmet er trods navnet, også i stand til at finde MIDI-filer, og det meget effektivt. I løbet af ½times onlinetid kan du sagtens forvente at få en liste på op imod 2000 af slagsen (bemærk at dette ikke er kuponnyhederne)

Sådan gør du

 Installer programmet, kobl dig på nettet (hvis dette ikke sker automatisk), start MP3-Wolf. Nu skal den sættes op. Angiv et startsted ved URL, et sted du ved der er MIDI-links, og tryk på start. Find evt. et startsted under musik i Fagenes Infoguide (http://www.infoguide.dk).Her fortæller du hvilken filtype du vil lede efter etc. Husk at sætte hak i "verify links" da du så får tjekket at det fundne også eksisterer. Når dette er sket, trykker du "go", venter et stykke tid, og så…


Resultatet

Kan du følge løbende. I starten vil programmet finde en masse links, men snart vil, du se at der i feltet med MIDI’er dukker en stribe tal op. Når du syns der er nok, klik da på den højre MIDI-knap. Nu startet din browser, og du vil få en indekseret liste over alt der er fundet. Nu er det det blot at klikke med højre mus og downloade. Det vindue der kommer op i browseren giver også mulighed for at søge i filerne, hvilket godt kan blive nødvendigt, når du er nået op på en 5.000 stykker. Det lykkedes mig midt på dagen at skaffe en liste med

Et kvarters søgen gav 698 links til MIDI-filerMå jeg?

Du skal selvfølgelig vurdere hvad der er lovligt, og hvad der ikke er lovligt at benytte når du henter filer ned. Er det de sidste nye hits fra P3, kan du roligt regne med at du skal holde fingrene væk, men er det klassisk musik, er det ofte helt OK.
 

 

 

 

Hit Counter